Kattamishanke

Pälkäneen Vanhankirkon Suojeluyhdistys on perustamisestaan saakka pitänyt tavoitteenaan kattaa rauniokirkko lasikatteella. Vuonna 2002 ilmestyi ensimmäiset lehtijutut, joissa kerrottiin kansanliikkeen halusta kattaa rauniokirkko lasilla.

 

Arkkitehtikilpailu 2005

Vuonna 2005 Suojeluyhdistys ja Tampereen teknillinen korkeakoulu järjestivät yhteistyössä kattamisesta arkkitehtikilpailun arkkitehtiopiskelijoille. Kilpailu järjestettiin kurssimuotoisena opiskelijakilpailuna ja se ratkesi 2.12.2005. Voittajaksi valittiin Mikko Lahikainen työllään ”Viimeinen virsi”.

Esiselvitys 2017

Vuonna 2015 Museovirasto antoi lausunnon, jossa todettiin, että Rauniokirkon kattaminen lasilla on mahdollista. Suojeluyhdistys teetti sen jälkeen esiselvityksen, jossa tuotettiin kansainvälistä tietoa lasikattamisen edellytyksistä ja vaikutuksista. Heikki Närvänen kokosi tietoa kolmesta eurooppalaisesta kohteesta liittyen lasikattamisen teknisiin vaatimuksiin, tilan käyttömahdollisuuksiin, rahoitusmahdollisuuksiin sekä vaikutuksiin, joita hankkeilla on ollut paikalliseen elinkeinoelämään ja turismiin.

Esiselvitys on saatavilla täältä